Purpose


El Building Information Modeling (BIM) és una metodologia de treball basada en l'ús d'informació coordinada, coherent y computable relativa a les característiques físiques i funcionals d'un edifici o infraestructura. El BIMfacilita la interoperabilitat i la coŀlaboració entre els diferents agents que participen en el fet constructiu, ja que els ofereix una plataforma per a la presa de decisions fonamentada eninformació fiable i compartida durant tot el cicle de vida de l'edifici des de la seva concepció fins al seu enderroc.

D'aquesta manera ajuda als professionals de laconstrucció, tant a enginyers com arquitectes a dissenyar, construir i mantenir edificis amb major qualitat i eficiència.

El BIM no està constret a unes eines determinades però si que precisa de tecnologia adequada per a la construcció de models informàtics que continguin tota la informació de l'edifici. Autodesk Revit és un dels programaris específics per BIM.

Revit és un software que permet a l'usuari dissenyar amb elements de modelització i dibuix paramètric. BIM va més enllà del CAD, ja que permet un disseny basat en objectes intel·ligents i en varies dimensions (1D, 2D, 3D, 4D (temps), 5D (costos), 6D (Facility Management). D'aquesta manera, Revit proveeix una associativitat completa d'ordre bidireccional. Un canvi en qualsevol part del model significa un canvi instantani i automatitzat en tota la documentació associada.

Matriculació


Existeixen dues vies per inscriure's a un curs. Per una banda, es pot a formalitzar la matrícula a través de la matriculació online, on s'hauran de seguir els següents passos:

 • Accedir a la matriculació del curs desitjat i omplir el formulari. Per poder gaudir del descompte del 25%, caldrà adjuntar l'arxiu de la matrícula vigent que l'acrediti com a estudiant o el full d'inscripció a l'atur.
 • Un cop enviat el formulari podrà triar la forma de pagament, mitjançant transferència bancària o Paypal. Seguidament rebrà un correu electrònic de confirmació de la matrícula. 

Per altra banda, en el cas que vulgueu matricular-vos de manera presencial, caldrà omplir un formulari d'inscripció a la recepció de la Fundació CIM (Horari: de 8:00h a 14:00h i de 15:00h a 19:00h). Un cop comprovat el pagament, rebrà un correu electrònic de confirmació de la matrícula.

Descompte per a estudiants o persones en situació d'atur: Al estar inclòs en sectors amb descomptes especials, haurà de presentar a la Recepció de la Fundació CIM la seva Matrícula d'estudis o el seu Full d'Inscripció a l'Atur. En aquests casos, la factura del curs sempre anirà a nom de l’estudiant, en cap cas a nom de cap empresa/fundació/cooperativa o associació i no es podrá bonificar per la Fundació Tripartita.

Normativa del cursÉs imprescindible tenir coneixements bàsics d'informàtica i de dibuix tècnic. Per obtenir el Diploma de la Fundació CIM i el Certificat d'Aprofitament del curs s'ha de complir amb el 80% mínim d'assistència obligatòria, aplicat al número total de sessions. L'alumne realitzarà una prova final per avaluar si el participant ha aconseguit el nivell mínim requerit per a l'obtenció del títol.

Les places disponibles s'adjudiquen per ordre de pagament. Si el curs en el qual estàs interessat és tancat, pots posar-te en contacte amb cursos@fundaciocim.org i reservar la teva plaça per a la propera edició.

Edition: Març 2018

Preu
590€
Preu amb descompte
442€
Crèdits ECTS
ETSEIB: 2 crèdits FNB: 3 crèdits *matrícula grau vigent
Durada
60 hores
Horari Dll a Dv - Matí
Inici: 22/03/2018 Final: 24/04/2018 de 11:00 a 14:00h
Horari Dll a Dv - Tarda
Inici: 22/03/2018 Final: 24/04/2018 de 15:00 a 18:00h
Horari cap de setmana
Pròximament
Ubicació
Fundació CIM
Contents


1. Conceptes BIM

 • Introducció a Revit  
 • Elements constructius I  
 • Elements constructius II  
 • Elements constructius III  
 • Modelatge amb masses  
 • Famílies I  
 • Famílies II  
 • Famílies III  
 • Treball en equip I  
 • Treball en equip II  
 • Organització avançada de projectes  
 • Anàlisis del projecte  
 • Modelat MEP  
 • Renderizado d'imatges i vídeo  
 • Documentació del projecte I  
 • Documentació del projecte II
Information request

For more information please fill out the form below and we will contact you within 24 hours.

For more information, please contact us cursos@fundaciocim.org or call to 93 401 71 71.

El curs està destinat especialment a professionals i estudiants tècnics, especialment dissenyadors d'interiors, arquitectes i enginyers d'edificació, els quals poden treure profit d'aquest curs en totes les fases del cicle de vida de l'edifici.

També es adequat a delineants i modeladors 3D professionals que volen reciclar-se per a ser competents en aquest nou escenari, així com a nous perfils professionals que precisen del modelat BIM, com ara especialistes en ecosostenibilitat, gestors de patrimoni o project managers.

Aquest curs està dissenyat per aprendre i entendre les funcions bàsiques de l'entorn paramètric generant un únic document. Els alumnes seran capaços de generar una maqueta digital d'alt nivell de detall que servirà per generar tota la documentació d'un projecte, inclosa la valoració econòmica.

Els cursos són impartits per personal de la pròpia fundació, amb una àmplia experiència en l'ús dels programes, tant a nivell formatiu com en l'ús d'aquests en projectes d'enginyeria.

Anul·lació d'un curs. La Fundació CIM es reserva el dret d'anul·lar el curs per falta de participants, cas en el qual es retornaría l'import de la matrícula abonada de forma íntegra i sense cap tipus de bonificació adicional.

Devolució per anul.lació. Si durant el període dels 7 dies anteriors a l'inici del curs es renuncia a la plaça, es retornarà l'import abonat o la plaça podrà ser ocupada per una altra persona. Un cop passat aquet termini, no es retornarà l'import de la matrícula.

Convalidacions. Per a saber quants crèdits de lliure elecció es convaliden per les hores totals del curs, cal adreçar-se directament a la secretaria de la facultat dels vostres estudis.

Faltes d'assistència. Per a poder superar el curs, cal complir un 80% d'assistència mínima. Si el curs té 20 sessions de 3 hores, el màxim nombre de faltes que es podràn produir són 4.